Soms is het nodig om even te huilen...
Genieten, Positieve gedachten

Genieten van het leven…maar is dat altijd nodig?

Vaak delen we onze belevenissen in, in leuk of stom. Of fijn en vervelend. Of blij en boos. Genieten of balen. Of…waarbij er een duidelijke positieve kant is en een negatieve.

Als iemand ergens geweest is vraag je: ‘Was het leuk?’ Alsof LEUK zijn alles is waar het leven om draait.

Komt je kind thuis van een uitje, dan vraag je of hij genoten heeft, of hij het leuk vond of hij het naar zijn zin had enz. Logisch natuurlijk. Want dat is wat je wil voor je kind.

Maar heb je er ooit aan gedacht dat het soms juist hele andere ervaringen zijn die ons mooie herinneringen geven? Dat hele andere emoties belangrijk voor ons zijn.

Mooie herinneringen

Neem nou een uitje met een vriendin. Er gebeurt iets waardoor jij haar liefdevolle gesprekken hard nodig hebt. De herinnering aan haar goede zorgen voor jou zijn voor jou vast van veel meer waarde dan de herinnering aan een soortgelijk uitje waar jullie alleen maar gezellig gekletst hebben.

Of de herinneringen aan een dierbaar iemand kan je goed doen voelen…terwijl je tegelijk zo verdrietig bent omdat je hem zo mist…

Wat ik hier nu mee zeggen wil?

Misschien moeten we ons eens afvragen of we nog wel snappen waar het om gaat. Gaat het om zinloos lachen, om inhoudsloos vermaak? Om bezitten, beleven, kunnen opscheppen, interessant kunnen zijn enzovoort?

Tuurlijk niet. Het draait om de liefde. Liefde voor je dierbaren, jezelf, maar ook voor de natuur, de wereld…voor alles om je heen!  De liefde voor God, het universum of wat jou ook aanspreken mag.

Leuk en waardevol is niet hetzelfde!

Genieten van het leven?

Om terug te komen op de titel: genieten van het leven, is dat altijd nodig? Tja, dat is dus maar hoe je dat genieten ziet. Natuurlijk willen we ons goed voelen. Maar soms heb je juist om je goed te voelen even die huilbui nodig, geeft juist moeilijke momenten jou een wijze les of zelfs een heel dierbare herinnering. Misschien is de titel ook niet helemaal de juiste. Misschien kan je dan ook beter zeggen dat we mogen openstaan voor de positieve kanten van dingen die we op het eerste gezicht wegzetten als negatief.

Afbeeldingen via Pixabay.

Willemien

Schrijfster in hart en nieren, zowel professioneel als passie-matig ;-). Maar ook zingen en dansen zijn voor mij het einde. Positief en creatief leven!
If you're feeling blue : try painting yourself a different color!

Dit vind je misschien ook leuk...