Genieten

Genieten in je tuin

Genieten van de dingen om je heen is heerlijk. En eigenlijk helemaal niet zo moeilijk als je er maar oog voor wilt hebben. Niet doorrazen en blijven piekeren. Maar stil worden en simpel ervaren. En nee hoor, ik kom nu niet aan met allerlei adviezen van cursussen, boeken en opleidingen om dit te kunnen bereiken. Simpelweg genieten kan ook heel eenvoudig door even om je heen te kijken en dankbaar te zijn voor al die mooie ‘gewone’ dingen om je heen. Daarom een aantal ideeën waar je simpelweg van kunt genieten terwijl je met dit mooie zomerweer buiten zit.

Kijk eens naar de vogeltjes

Waar je ook woont, vogeltjes zijn er eigenlijk altijd wel. Kijk ook eens naar die lieve diertjes. Hoe ze vliegen en voel die vrijheid door je eigen aderen stromen. Kijk hoe druk ze in de weer zijn met hun kleintjes of luister naar het mooie gezang. Ook leuk is het ontdekken welk vogeltje antwoord geeft op het getjilp van de ander. Ooit, toen ik nog als vrijgezellig meisje in een klein kamertje woonde, stond er een boom voor mijn raam. Ik woonde op de hoogte van de bladerdos van de boom. En in die boom zat regelmatig een vogel die het deuntje “Alles is voor Bassie zong”. Geen idee wat voor vogel het was, echt zichtbaar was hij niet, maar dat ik er altijd om grinniken moest weet ik wel.

Geniet van de bloemetjes

Je hebt vast bloemen in je tuin. Is het niet in de grond, dan wel in een pot. Loop er niet te snel aan voorbij, maar geniet eens van de bloemen als ze prachtig bloeien. En natuurlijk van de kleuren. Geen bloemen in je tuin? Misschien moet je ze dan toch maar eens gaan kopen…. En geniet dan meteen even van een kopje koffie in het tuincentrum 😉.

Lach om de malle fratsen van je kind

Kinderen die zich vermaken in je tuin? Duik eens niet weg in je telefoon of tijdschrift, maar ga gewoon eens kijken naar hoe ze zich vermaken. Luister naar de schattige gesprekken, bewonder die schattige snoetjes en wees vooral gewoon dankbaar dat ze in je leven zijn!

Knuffel de kat op schoot

Een kat op schoot terwijl je buiten zit? Niet meer gaan staan, maar heerlijk van genieten! Een kat aaien schijnt zelfs heel gezond voor je te zijn!

Geniet van koelte in het zwembadje!

Een zwembadje is leuk voor de kids, maar weet je, ook voor jou kan het heerlijk zijn om even je voeten in het water te kunnen steken. Of plons er gezellig samen met je kinderen in! Geen kinderen? Ja hoor, ook dan mag je best een zwembadje opzetten om er zelf van te genieten! Kies je voor een zwembad die je niet hoeft op te blazen, dan ben je lekker snel klaar én je hebt niks te maken met weer een lekke rand in het zwembadje 😉

Even tijd voor jezelf

Ben je alleen? Hoef je dus niet op te letten en kan je even lekker helemaal je aandacht op jezelf richten? Lekker doen. Hoe, dat is een heel persoonlijk iets. Voor de één betekent dat even dutten op een zonnestoel, terwijl de ander juist heel graag even in een tijdschrift duikt. Laat alle beeldschermen even voor wat ze zijn, zodat je zo min mogelijk prikkels binnenkrijgt en je even helemaal kunt inleven in het boek, je kunt concentreren op de warmte van de zon op je huid of gewoon even lekker kunt vertoeven in dromenland!

Neem een duik in je hangmat!

Wat is er heerlijker dan genieten van de zon als je heerlijk in je hangmat kunt liggen! Geen bomen? Dan kan je ook een hangmat met een standaard kopen! Zacht wiegend in de wind (of je zelf even zachtjes afzetten met je voet…) en dan wegdoezelen met de zon op je gezicht. Bloedje heet? Dan zet je de hangmat toch in de schaduw! Kijk, dat is dan weer een voordeel van een hangmat met een standaard….

Bestudeer…het onkruid!

Ja, inderdaad: het onkruid! Wist je dat bijvoorbeeld brandnetels heel fijn zijn voor sommige vlindertjes? Maar ook dat heel veel onkruid gewoon mooie bloemetjes krijgen? En wat is nu eigenlijk onkruid? Dat is ook een rare benaming. Omdat het een plantje is wat jij er niet geplaatst hebt, is het opeens onkruid. Bedoel maar: als jij ergens loopt waar je niet neergezet bent, dan ben je toch ook niet meteen een onmens 😉.

Willemien

Schrijfster in hart en nieren, zowel professioneel als passie-matig ;-). Maar ook zingen en dansen zijn voor mij het einde. Positief en creatief leven!
If you're feeling blue : try painting yourself a different color!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *