Genieten

Buiten genieten

Of het nu komt omdat je geen QR-code hebt of omdat je liever geen risico’s neemt en grote druktes liever vermijdt: waar kan je tegenwoordig heen zonder al die extra poespas of zonder al te veel ellende op je hals te halen? De hele kerstvakantie thuis zitten of het hele weekend op de bank hangen kan ook je keel gaan uithangen, nietwaar? Daarom een paar ideeën om te gaan genieten buitenshuis op een zorgeloze manier.

Struinen door de polder is ook leuk

Thermobeker is een uitkomst

Zoals meerdere keren naar voren zal komen is het fijn om zelf voor je catering te zorgen. Ga je met meerdere mensen op stap dan kan je kiezen voor een grote thermoskan, maar een thermobeker is eveneens een heerlijke optie. Zo ben je niet afhankelijk van overvolle terrassen of restaurants (en je hebt geen QR-code nodig). Natuurlijk kan je ook prima zelf iets lekkers meenemen.

Het bos in

Heel simpel en misschien wel de mooiste: gewoon lekker de natuur in! En dan niet daar waar de hele stad op zondagmiddag vertoeft, maar juist die plekken waar het nog iets minder hectisch is. Het bos bijvoorbeeld. Buiten zijn is altijd al gezond voor je geweest én je komt er echt tot rust. Heb je kinderen bij je? Zoek dan eens naar een speeltuin van OERRR van Natuurmonumenten. Zoek een blotevoeten pad op (oké dat is in de kerstvakantie misschien een beetje te veel van het goede…). Ga sporen zoeken of probeer te ontdekken welke vogel je hoort. Geen kinderen erbij? Dan is gewoon lekker rondstruinen ook al heel fijn. En voor de catering zorg je gewoon zelf. Neem zo’n handig klein thermoskannetje mee voor de koffie!

Winterpicknick

Daar sluiten we dan meteen even bij aan: waarom zou je geen winterpicknick houden? In het park of in het bos of waar dan ook. Neem thermoskannen mee met koffie en/of warme chocomel. Warme gerechten kan je prima meenemen door ze heet in een koelbox te zetten. Omdat een koelbox goed geïsoleerd is, houdt het de producten langer warm! Uiteraard zonder koelelementen 😉. Neem lekkere dikke dekens mee om jezelf in te wikkelen of trek natuurlijk lekkere dikke kleren aan. Een dik kleedje op de grond zou lekker zijn, zodat je minder last hebt van de kou van de grond. Heeft het gesneeuwd? Zoek dan een bankje op en trek je wintersportkleren aan… Geniet van de stilte en de lekkere hapjes! Maak het helemaal af met een picknickmand die vol zit met allerlei attributen, zodat het echt genieten wordt.

Het strand op met wind

Waait het lekker? Ga vliegeren op het strand! Kies een vlieger die past bij de vaardigheden van jou of de leeftijd van je kind! Een stuntvlieger is leuk als je meer ervaring hebt! Of maak eerst met de kinderen thuis zelf een vlieger! Laat de wind lekker door je haren waaien en maak een fikse strandwandeling. Of ga spullen zoeken op het strand, die aangespoeld zijn. Neem ze mee om er thuis iets moois van te maken! Ook nu kan je het langer uithouden door zelf iets warms om te drinken mee te nemen. Of misschien zit er wel een strandtentje waar je wel iets kunt afhalen? Gaat het er jou juist om dat je risico’s wilt uitsluiten en heb je dus geen zin om ergens iets af te halen? Dan is een thermoskan toch weer de ideale uitkomst!

Stadswandeling

Hou je van geschiedenis? Dan is een wandeling door een oud stadje (of stad) waarschijnlijk helemaal jouw ding. Op internet kan je stadswandelingen vinden, zoals bijvoorbeeld bij routeyou.com. Zelf ben ik pas Gouda in geweest. Weliswaar woon ik daar wel in de buurt, maar zo vaak kom ik er nou ook weer niet. En dan is het juist zo leuk om er langs de oude gebouwen te dwalen. Bij routeyou.com vind je ook een stadswandeling in Gouda. Je kunt hier trouwens ook gewoon zoeken naar wandelingen bij jou in de buurt of zelf een route plannen. Hou je van wandelen? Dan is dit zeker een prima site om eens rond te neuzen. En de routes download je gewoon gratis! Zoek een bijzonder plekje uit waar je even rustig kunt zitten genieten van je eigen koffie…of een plek hier of daar waar de kinderen kunnen spelen ondertussen.

In Gouda

Vervoermiddel huren

Huur eens een vervoermiddel bij een mooi terrein. Bijvoorbeeld een mountainbike om de bossen of de duinen onveilig te maken. Verschillende uitvoeringen van een step zijn ook te huur, bijvoorbeeld een tandemstep of van die hele grote steppen. Maar je kunt ook denken aan een ritje op een Solex, een oud Volkswagenbusje huren of een Eend. Lekker anders dan anders en gewoon genieten met elkaar! Je hebt verder met niemand iets te maken en toch ben je er wel echt helemaal uit!

Afbeeldingen: eigendom van Genietcoach.nl en mogen dan ook niet overgenomen worden!

Willemien

Schrijfster in hart en nieren, zowel professioneel als passie-matig ;-). Maar ook zingen en dansen zijn voor mij het einde. Positief en creatief leven!
If you're feeling blue : try painting yourself a different color!

Dit vind je misschien ook leuk...