Positieve gedachten, Zelfvertrouwen

Een dag intentie zetten

Een intentie zetten geeft je kracht om te bereiken wat je wilt bereiken. Nu hoeft dat helemaal niet meteen heel groots en zwaar te zijn. Het kan ook om hele eenvoudige dingen gaan. Dat je wilt dat je dankbaarder bent voor de gewone dingen, bijvoorbeeld. Of omdat je positiever naar je zelf wilt kijken. Maar: je kunt ook een intentie zetten om inderdaad je droom te realiseren. Begin je dag met het zetten van de intentie van die dag! Zo kan je iedere dag bijzonder maken.

Wat is een intentie zetten?

Een intentie zetten is eigenlijk niks anders dan duidelijk aangeven wat je wilt bereiken of hoe je zou willen dat iets in je leven gaat. Door jouw brein zo de koers te geven die je gaan wilt, zal het juist die dingen oppikken die je naar dat doel leiden. En je geeft jezelf een soort schop onder je kont om er ook werkelijk voor te gaan.

Waarom zou je een intentie zetten?

Goed weten wat je wilt bereiken wil zeggen dat je ook open staat voor de dingen die je daar naar toe leiden. Je blijft minder hangen in doelloos gedoe omdat je eigenlijk zelf niet weet hoe of wat. Door voor jezelf duidelijk te hebben wat je verlangens zijn en deze helder voor je te zien, zal het makkelijker worden. Daarnaast schijnt het ook zo te zijn dat als je iets goed visualiseert en dit dus zo doet alsof het al zo is, jouw brein weinig onderscheid maakt tussen ‘echt’ en ‘fantasie’. Met andere woorden: je bent dus eigenlijk al ervaren ergens in voordat je het in het echt gedaan hebt. Op zich wordt dit ook wel manifesteren genoemd.

Wat is het nut van een dag intentie?

Een doel bereiken kan heel complex lijken. Je kunt dit echter opdelen in kleine stukjes, waardoor het overzichtelijker wordt. En iedere dag kan je zo’n stukje aanpakken. Hiervoor kan je die intentie gebruiken. Je kunt ook je op deze manier voorbereiden op een sollicitatiegesprek. Of om je meer te focussen op de mooie, kleine dingen die gebeuren en dus de intentie zetten dat je minimaal vijf dingen wilt kunnen benoemen waar je blij mee bent aan het einde van de dag…

Hoe kan je die intentie zetten?

Een dag intentie kan je het beste zetten als je in alle rust nog aan de dag moet beginnen. Voordat je opstaat kan een heel mooi tijdstip zijn. Maar misschien werkt het voor jou wel beter om het bijvoorbeeld te doen als iedereen de deur uit is en je rustig met je kopje thee zelf eindelijk aan de ontbijttafel zit. Onder de douche kan natuurlijk ook. Zoek in ieder geval een tijdstip uit aan het begin van de dag waarop je even rustig kunt nadenken. Spreek jezelf toe (aan jou of je dit hardop wilt doen of gewoon in jezelf) wat je wilt bereiken. Alleen de intentie uitspreken is fijn, maar het werkt dus nog beter als je ook echt visualiseert dat het al zo ver is, zoals je hierboven al hebt kunnen lezen. Misschien vind je het wel fijn om het op te schrijven (is meteen een extra impuls richting je brein). Kies hiervoor een mooi boekje uit en noteer dan ’s avonds hoe het gegaan is!

Hoe kan je de intentie extra sterk maken?

Heb je, voordat je opgestaan bent bijvoorbeeld, jouw intentie voor de dag uitgesproken? Heb je jezelf verteld wat je deze dag wilt bereiken of doen? Zeker als het om doelen gaan die niet direct tastbaar zijn kan het heel goed werken om deze nog eens extra onder je neus te wrijven door hier en daar herinneringen eraan op te hangen. Dit kunnen kaartjes zijn met bepaalde woorden erop of een mantra, die jouw brein steeds zo oppikt. Maar het kan nog veel symbolischer, zodat het niemand opvalt (als je dat niet wilt) en het voor jou toch werkt. Misschien is er een kleur die voor jou voor je dromen staat. Of is er een bepaald voorwerp waarbij jij direct aan jouw doel moet denken. Dat kan je uiteraard ook prima inzetten als reminder. Moet je bij witte rozen direct denken aan je eigen zelfvertrouwen (bijvoorbeeld) dan zet je toch gewoon een bos witte rozen neer? Of zoek een afbeelding van witte rozen die je als startscherm gebruikt op je laptop of smartphone. Heel eenvoudig toe te passen en eigenlijk ook gewoon overal toe te passen!

Afbeeldingen via Pixabay

Willemien

Schrijfster in hart en nieren, zowel professioneel als passie-matig ;-). Maar ook zingen en dansen zijn voor mij het einde. Positief en creatief leven!
If you're feeling blue : try painting yourself a different color!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *