Boeken en cursussen, Positieve gedachten

Nuchter manifesteren

Geen idee of het komt omdat big brother ‘social media’ je in de gaten houdt en dus weet wat je interessant vindt (dat klinkt eigenlijk best wel eng 😏😏) dat het bij mij op Facebook overal langs komt zetten, maar ik word op dit moment ‘dood’ gegooid met het onderwerp manifesteren. Vaak het liefst zo spiritueel mogelijk. Hmm, oké, maar wat vind ik daar nu zelf eigenlijk van?

The Secret?

Ooit las ik ‘The Secret’ en aanverwante boeken. Gewoon om eens te zien wat het nu eigenlijk vertelde omdat ik de term nogal eens tegenkwam. Leuk verhaal hoor, maar om nou te zeggen dat ik er echt iets mee kon… Voor mij was het toch iets té overdreven gesteld. Nu is dat natuurlijk iets heel persoonlijks en zullen er mensen zijn die er bij zweren. Helemaal goed. Want iedereen heeft zo zijn eigen voorkeuren en manieren en daar is helemaal niks mis mee. Je zult me ook niet horen zeggen dat het onzin is, want wie ben ik om dat te weten? 

Is jouw glas halfvol of halfleeg?

Jouw wereld wordt geschapen door jouw gedachten

De meeste mensen die hier vaker lezen zullen weten dat ik zeker achter de wijsheid staat dat positiviteit werkt in heel veel gevallen. Dat een positieve mindset je helpt om bepaalde kwalen te overwinnen, geloof ik ook. En dat jouw gedachten bepalen hoe jij de wereld en wat je meemaakt ervaart, is zeker. En daarmee kleur je dus zelf je wereld. Het bekende voorbeeld van het halfvolle of halflege glas zal iedereen wel weten. Smeer je dat uit over de hele linie dan mag je misschien hetzelfde meemaken als je buurman, maar jij ziet het vanuit dankbaarheid als een mooie wereld. Terwijl je buurman zich focust op alles wat beter had gekund en daarmee het gevoel heeft dat hem alleen maar ellende overkomen is. Aan jou welke wereld je hebben wilt. Maar volgens deze ‘Secret’ zou het dus nog veel verder gaan…. Ik kon er niet zoveel mee.

Selectieve aandacht

Toch is het idee erachter op zich niet heel vreemd. Waar jij je aandacht op vestigt ‘groeit’. Blijkt uit voorgaand voorbeeld. Maar daarnaast doet ook je brein hieraan mee. Je brein kan eenvoudig niet alles voor je uitlichten, dus maakt het een selectie. De dingen die op dit moment relevant voor je zijn, dus. Hoe vaak is het niet dat als iemand een vreemde ziekte krijgt, je opeens van alle kanten verhalen hoort over die ziekte? Komt het dan nu opeens zoveel meer voor? Is hier van meer dan toeval sprake? Welnee, het was er altijd al, alleen is het je toen nooit opgevallen… Inderdaad: nu herkent je brein deze term en zal je dus erop attent maken (even simpel uitgedrukt). 

Wat kan je hiermee?

En daarmee komen we op het ‘nuchter manifesteren’, zoals ik het dan maar noem. Je focussen op wat je wilt en daarmee je brein dus het seintje geven dat dát is waar zijn selectieve aandacht naar uit moet gaan. Zo zal je de kansen zien die je nodig hebt om het te bereiken! Hoe preciezer jij al voor je ziet wat je bereiken wilt, hoe gemotiveerder je brein zal zijn én hoe gemotiveerder je over de hele lijn zult zijn.

Beetje hulp van bovenaf?

En ach, wie weet is er inderdaad toch wel een beetje hulp van bovenaf… Een beetje magisch denken is ook wel fijn. En of het dan suggestie is of echt waar: je brein weet er raad mee! Doe/geloof wat voor jou het beste werkt! 

Met een beetje hulp van bovenaf?

Hoe bereik je zo’n mindset

Heel simpel gezegd hoef je niet veel meer te doen dan je doel echt goed voor ogen te hebben. En daarop te focussen. Hoe preciezer jij je doel voor je ziet, hoe beter dit zal lukken! Om jezelf hierin te helpen kan je de volgende stappen ondernemen:

  • Maak een moodboard en hang deze zo op dat je het iedere keer ziet
  • Elke dag even bezig zijn met je plannen. Al is het maar 5 minuutjes, je blijft zo wel gefocust. Het sneeuwt zo snel onder in de waan van de dag
  • Vertel jezelf dat je het al bent of in kleine stapjes wat je bereikt. Doe het altijd positief, dus gebruik geen woorden als geen of niet. ‘Ik ben een timmerman klinkt krachtiger dan ‘ik wil een timmerman zijn.’ En zeg zeker geen ‘ik wil geen dikkerd zijn’ of ‘ik zal geen dikkerd zijn’. Je brein pikt het woord ‘dikkerd’ op en zal daar met een arceerstift overheen gaan… Dat er per ongeluk nog zoiets als ‘geen’ bijstond, daar leest je brein moeiteloos overheen
  • Zijn er cursussen die je op weg helpen? Doen!
  • Lees over het onderwerp
  • Wees lekker bezig met jouw onderwerp. Maar hou het wel leuk: stress van het moeten werkt niet echt bevorderlijk…
Stress van het werk…of word je er blij van?

Heerlijk boek

Vorig jaar kreeg ik het boek ‘De Bron’ die over manifesteren gaat, op een nuchtere manier. Uitgelegd hoe dit eigenlijk werkt. Zoals een recensie zei: ‘The Secret wetenschappelijk uitgelegd’ en daar kon ik me wel in vinden. Wat mij betreft zeker een aanrader en zo af en toe zit ik er nog wel even in te lezen. Zelf vond ik vooral het deel over het maken van een moodboard leuk (hou wel van een beetje creativiteit…). Maar uiteraard is dat maar een heel klein stukje in het boek. Wat mij betreft dan ook zeker een aanrader als je graag iets wilt doen om je droom werkelijkheid te laten worden!

The Secret

Van de ‘secretboeken’ is ondertussen een hele serie uitgekomen. De meest recente is volgens mij ’the greatest secret’. De nieuwste secret moet ik misschien ook nog maar eens aan een onderzoek onderwerpen. Mocht ik zover komen dan laat ik het natuurlijk weten hoe het me bevallen is!

Afbeeldingen:

Somchai Chitprathak via Pixabay

Tumisu via PixabayJan

Alexander via Pixabay

Willemien

Schrijfster in hart en nieren, zowel professioneel als passie-matig ;-). Maar ook zingen en dansen zijn voor mij het einde. Positief en creatief leven!
If you're feeling blue : try painting yourself a different color!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *