Hulp, Samen

Mooie initiatieven tegen eenzaamheid

Nu we met elkaar in lockdown zitten, is eenzaamheid misschien nog wel meer onder ons aanwezig dan anders. Hoewel ik ook denk dat er juist nu veel meer oog voor anderen is, dus misschien is dat ook wel weer een vertekend beeld! Nu durven we te zeggen dat we ons eenzaam voelen. In een ‘gewone wereld’ zeg je dat toch iets minder snel…(en waarom eigenlijk?). Gelukkig zijn er mooie initiatieven die iets willen doen tegen deze eenzaamheid.

House of Love

Via House of Love kan je je huis ‘aanzetten’, zoals zij dat zeggen. Daarmee geef je aan dat je een ander iets te bieden hebt. Een kopje koffie, even een luisterend oor en gewoon wat tijd vrij maken voor de ander. Op zich een Christelijke actie, maar wie kan zich hier nu niet in vinden? Een veilige manier ook, want het lichtje wordt anoniem aangezet. Via de website kan een geïnteresseerde jou vinden en een contactformulier invullen. Via e-mail krijg jij dan de aanvraag binnen. Een mooi initiatief, waarbij je ondersteund wordt bij vragen en met bijvoorbeeld thema’s waarover gesproken zou kunnen worden.

Eén tegen eenzaamheid

Een site vol met ideeën wat je tegen eenzaamheid kunt doen. En dan vooral wat jij voor een ander kunt betekenen. Een site ook waar mooie initiatieven tegen eenzaamheid op vermeld worden.

Het Oranjefonds

Een soortgelijke site is die van het Oranjefonds. Kaartenacties voor eenzame mensen, hoe je een maatje kunt worden voor anderen en eveneens veel oog voor mooie acties. Het Oranjefonds ondersteunt de acties met geld, tijd, kennis én aandacht ;-).

Eenzame jongeren

Gelukkig is er ook oog voor jongeren. De site eenzamejongeren.com is niet echt een initiatief maar volledig gericht op jongeren. Want ook onder jongeren komt eenzaamheid voor en juist zij schijnen behoorlijk veel problemen te ondervinden door de lockdown. Pas las ik in de krant dat maar liefst bijna 80% tegen een burn out aan zit! Dus laten we hen vooral niet vergeten!

Zelf doen

Nu kan je je aansluiten bij een actie die je op één van de vorige sites bent tegengekomen, maar je kunt uiteraard ook prima zelf een actie op poten zetten in jouw eigen wijk. Of gewoon zelf bij eenzame mensen op bezoek gaan. En het mooie is, is dat het jou ook een goed gevoel geeft! Echte verbindingen hebben we nu eenmaal allemaal nodig.

Willemien

Schrijfster in hart en nieren, zowel professioneel als passie-matig ;-). Maar ook zingen en dansen zijn voor mij het einde. Positief en creatief leven!
If you're feeling blue : try painting yourself a different color!

Dit vind je misschien ook leuk...